Ansatte - Sveberg Dyrehospital

Veterinærer

Nicholas Morgan - Veterinær, Daglig leder og Faglig ansvarlig

Nicholas ble uteksaminert fra Norges veterinærhøgkole i 2006. Etter endt utdannelse jobbet han flere år ved Kristiansand dyreklinikk før han startet Sveberg Dyrehospital sammen med Sunniva i 2011. Hovedinteresseområder er kirurgi, halthetsutredninger, sportsmedisin og bildediagnostikk. Innenfor kirurgi utfører han det aller meste fra bløtvevskirurgi til avansert ledd-, bein- og ryggkirurgi. I 2015 ble Nicholas ferdig med etterutdanning i veterinær kiropraktikk ved "International Academy of Veterinary Chiropractic" (IAVC) i Sittensen, Tyskland. I tillegg til sine spesialfelt har Nicholas gjennom mange år opparbeidet seg bred poliklinisk erfaring. Nicholas er ekstremt nøye og opptatt av å gjøre en god jobb og du kan være trygg på at ditt dyr får den beste behandling uavhengig av art, rase og problem.

Nicholas har avtale med NKK om røntgen for HD, AD, spondylose og kneleddsartrose hos boxer og røntgenundersøkelse av ryggsøylen hos dachshunder, samt avtale med NKK om undersøkelse for patellaluksasjon. Han er dessuten en av få veterinærer i Norge som er sertifisert til å utføre PennHIP undersøkelser av hofteledd.

Nicholas sitter i veterinærkomiteen i Norges hundekjørerforbund, er medlem i "International Sled Dog Veterinary Medical Association" (ISDVMA) og har vært løpsveterinær i alle hundekjøringsgrener; langdistanse, mellomdistanse, sprint, nordisk og barmark. Han er i tillegg ivrig hundekjører selv og trener og konkurrerer med sine vorsteh i nordisk stil og barmark hundekjøring.

Utdanning/kurs

Solveig S. Aaknes - Veterinær

Solveig ble uteksaminert fra Norges veterinærhøgskole i 2011. Etter endt utdannelse jobbet hun ved Strinda Smådyrklinikk før hun begynte ved Sveberg Dyrehospital i januar 2013. Solveig er en allsidig veterinær med bred poliklinisk erfaring. I tillegg er hun spesielt interessert i reproduksjon, obstetrikk og tenner og har etterutdanning innenfor begge disse feltene. Hun er imøtekommende og engasjert i arbeidet sitt og sørger for at både eiere og pasienter føler seg trygge og godt ivaretatt. Solveig er lidenskapelig opptatt av hundetrening og jobber også en del som instruktør. Hjemme har hun fem korthårete vostehhunder, driver oppdrett og sitter i avlsrådet i vorstehhundklubben. Solveig er ivrig jeger og konkurrerer med hundene på jaktprøver, apportprøver, utstilling, lydighet og rallylydighet.

Solveig har avtale med NKK om røntgen for HD og AD.

Utdanning/kurs

Andrea Bodd Jenssen - Veterinær

Andrea ble uteksaminert fra Szent Istvan University i Budapest i 2013. Hun har tidligere jobbet ved flere forskjellige klinikker, blant annet Trøndelag dyreklinikk, og har opparbeidet seg variert erfaring innen smådyrpraksis. Andrea begynte hos oss i august 2015. Andrea er en engasjert veterinær som hele tiden er opptatt av å holde seg faglig oppdatert. Hun bruker god tid på hver enkelt pasient og legger stor vekt på å få en god dialog med eier for få en så optimal oppfølging som mulig. Andrea er spesielt interessert i indremedisin og tar for tiden en del etterutdanning innenfor dette feltet. Hjemme har Andrea en Portugisisk Vannhund som heter Wilma.

Andrea har avtale med NKK om røntgen for HD og AD.

Utdanning/kurs

Kathrine Børstad - Veterinær

Kathrine ble uteksaminert fra Szent Istvan University i Budapest i 2016. Etter endt utdannelse jobbet hun flere år ved Helgeland Dyreklinikk i Mosjøen før hun begynte hos oss i januar 2019. Kathrine er et skikkelig arbeidsjern, samtidig som hun er veldig strukturert og rolig. Hennes spesialfelt er tenner og kirurgi og planen framover er å spisse kompetansen enda mer innenfor kirurgi og dette får hun gode muligheter til hos oss. I tillegg til sine spesialfelt er Kathrine en rutinert allrounder som også gjør en glimrende jobb i poliklinikken, samt at hun har mye erfaring med akuttmedisin etter å ha hatt mye døgnvakt både ved tidligere arbeidsplass og hos oss.

Dyrepleiere

Sunniva Morgan - Autorisert dyrepleier og Rehabiliteringsterapeut

Sunniva ble uteksaminert fra Norges veterinærhøgskole våren 2006. Etter endt utdannelse jobbet hun i flere år ved Kristiansand dyreklnikk før hun startet Sveberg Dyrehospital sammen med Nicholas i 2011. Sunniva har allsidig erfaring innen de fleste arbeidsområder som dyrepleier og har tidligere jobbet mye med anestesi, røntgen og inneliggende pasienter. Rehabilitering og fysioterapi (spesielt manuell terapi), fysisk trening av hund, skadeforebygging og sportsmedisin er hennes hovedinteresser og hun har omfattende etterutdanning og over 10 års erfaring innenfor feltet. I tillegg til all etterutdanning innenfor fysioterapi har Sunniva omfattende etterutdanning også innenfor smertebehandling og medisinsk akupunktur. Som den eneste i Norge innhar hun tittelen "Certified Veterinary Pain Practitoner (CVPP)" via International Veterinary Academy of Pain Management (IVAPM) og "Nurses Certificate in Western Veterinary Acupuncture and Chronic Pain Management (NCertWVA &CPM)" via European School of Veterinary Postgraduate Studies (ESVPS).

Sunniva har hatt mange forskjellige dyr oppigjennom årene; alt fra hest til vandrendepinner. Nå har hun to vorstehre og mye av fritiden går med til hundekjøring, turer og trening av hundene. Sunniva har bloggen og facebooksiden "Sprek Hund" hvor hun skriver om aktive hunder, fysisk trening av hund, skadeforebygging og rehabilitering. Hun har også et nyhetsbrev som omhandler samme tema, og som kommer ut 4 ganger i året. Ønsker du å motta nyhetsbrevet kan du sende klinikken en mail.

Sunniva er medlem av Norsk dyrepleier- og assistentforening (NDAF), Norsk Forening for Universitetsutdannede Rehabiliteringsterapeuter for Dyr (NFURD), International Association for Veterinary Rehabilitation and Physical Therapy (IAVRPT) og International Veterinary Academy of Pain Management (IVAPM). Sunniva har tidligere sittet flere år i kurskomiteen i NDAF og har den siste tiden vært sentral i dannelsen av NFURD hvor hun nå sitter i kurskomiteen.

Mail: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Utdanning/kurs

Hanne Cecilie Fiskå - Autorisert dyrepleier/ledende dyrepleier

Hanne fullførte dyrepleierstudiet ved Hansenberg i Danmark i oktober 2010. Siden 2006 og frem til hun begynte hos oss i februar 2013 jobbet hun på dyreklinikk i Bergen. Hanne er en erfaren allrounder innen de fleste områder på klinikken og er spesielt interessert i anestesiovervåkning og smertebehandling i tillegg til pleie og assistanse av operasjonspasienter. Mye av etterutdanningen hennes er innenfor disse feltene og hun har blant annet fullført SEVUs kursserie innenfor anestesi og analgesi (smertebehandling). I tillegg til å jobbe i klnikken er Hanne ledende dyrepleier ved klinikken og har en del faglig og administrativt ansvar, samt personal ansvar

Hjemme har hanne Staffordshire Bull Terrier-tispen Mali og bruker det meste av fritiden sin på hund og friluft.

Utdanning/kurs

Marianne Wikdahl - Autorisert dyrepleier

Marianne har en Bachelor of Science (Hons) i Veterinary Nursing og Practice Administration fra University of Bristol i 2011. Under studiet hadde hun praksis på Langford Veterinary Services som er det største henvisnings hospitalet i Sør-Vest England. Her fikk hun variert arbeidserfaring innen de fleste arbeidsområder som dyrepleier. Fra 2012 og frem til Marianne begynte hos oss i 2017 jobbet hun på Calgary North Veterinary Hospital & Emergency Services i Canada. Her fikk hun meget god erfaring innenfor akuttmedisin, anestesi, smertebehandling, intensivbehandling, prøvetaking og laboratoriearbeid, samt pleie av inneliggende pasienter både ved kirurgisk og medisinsk avdeling. Hun jobbet også mye med eksotiske dyr og har derfor bred erfaring med behandling av både kanin, gnager, fugl, reptiler og amfibier. Vi er veldig glade for å ha en dyrepleier med så bred erfaring med i teamet vårt

Hjemme har Marianne kaninen Lilo som er meget aktiv på instagram under navnet "lilobinkypants".

Aurora Sitje - Autorisert dyrepleier

Aurora fullførte dyrepleierstudiet ved Hansenberg i Danmark våren 2018. Under studiet hadde hun praksis ved Dyreklinikken i Bamble hvor hun også jobbet fra hun var ferdig utdannet og frem til hun begynte hos oss våren 2019. Aurora er spesielt interessert i rehabilitering og fysioterapi og godt i gang med utdannelse til rehabiliteringsterapeut/CCRP (Certified Canine Rehabilitation Practitioner) ved universitetet i Tennessee. Hun kommer til å jobbe sammen med Sunniva på rehaben og etterhvert ta egne rehabiliteringspasienter, samt blir også å treffe ellers i klinikken.

Hjemme har Aurora en Breton og en chinchilla.

Assistenter

Cesilie Melhus Ovesen - klinikkassistent

Cesilie begynte å jobbe hos oss i januar 2018 og det er vi veldig glade for! Cesilie har fra før mange års erfaring fra arbeid i dyrebutikk og har både kursing og mye erfaring med ernæring og kundebehandling fra tidligere. Cesilie er ekstremt serviceinnstilt og du treffer henne stort sett i resepsjonen hvor hun gjør sitt beste for å yte så god service som mulig samtidig som hun alltid har et stort smil om munnen. I tillegg til resepsjonsarbeid har Cesilie ansvar for bestilling av varer, i tillegg til at hun assisterer veterinærer og dyrepleiere ved behov og har ansvar for renhold og orden. Hjemme har Cesilie staffordshire bull terrieren Mellie som hun konkurrerer med i blant annet lydighet og rallylydighet

Ingvild Tronsmo - Dyrlegesekretær

Vi ble først kjent med Ingvild da hunden hennes, Kajakk, gjennomgikk en større operasjon hos oss, etterfulgt av hyppige besøk for fysioterapi i etterkant. Etter dette har vi ikke klart å gi slipp på Ingvild og hun jobbet først hos oss en periode som praktikant i 2013 før hun ble fast ansatt året etter. Ingvild ble våren 2015 ferdig med en utdannelse som dyrlegesekretær. I tillegg til at hun ofte er å treffe i resepsjonen har Ingvild også en del administrative oppgaver. Hun er dessuten ansvarlig for butikken vår og bestilling av varer og forbruksmateriell, i tillegg til en del renhold.

 Anita Teigen - klinikkassistent

Anita jobbet hos oss som vikar en periode i 2012 og har i tillegg mange års erfaring som klinikkassistent fra Stjørdal dyreklinikk. Hun har også drevet eget hundepensjonat. Anita ble fast ansatt hos oss i 2017 og med mange års erfaring er hun en rutinert assistent og hjelper til med det meste av arbeidsoppgaver på klinikken. Hun er alltid blid og har stor omsorg for våre firbeinte pasienter. Hjemme har Anita en katt, en chihuahua, en engelsk setter og en pointer. Hun har drevet aktivt med hund i mange år og har også erfaring som oppdretter.

Monica Trøan Westrum - klinikkassistent

Monica begynte hos oss våren 2019. Hun har tidligere mye erfaring fra ulike serviceyrker, og denne erfaringen, i tillegg til å ha en naturlig teft for kundebehandling, kommer godt med i jobben hos oss. Monica er alltid blid og har skikkelig ståpå vilje, samt lærer fort og dette gjør at hun har glidd rett inn i teamet vårt. På privaten driver Monica et lite oppdrett av Maine Coon og kan sies å være godt over snittet katteinteressert, i tillegg til at hun har mye erfaring med hund fra tidligere. Hos oss kommer hun til å jobbe allsidig i klinikken og vil bli å treffe både i resepsjonen og som assistent for veterinærer og dyrepleiere.

Line Kristin Dahlstrøen - klinikkassistent/dyrepleierstudent

Line begynte å jobbe hos oss sommeren 2016 og jobbet deretter som assistent to ettermiddager i uka, i tillegg til at hun stiller opp som ekstrahjelp i ferier. Høsten 2017 begynte Line på dyrepleier studiet i Bodø og har hatt praksis hos oss i forbindelse med studie, i tillegg til at hun har jobbet som vikar i ferier. Line har også studert husdyrvelferd på HiNT på Steinkjer.